Sportsbetting bonusar

Nästan varje bookmaker online erbjuder någon form av bonus till spelare när de registrerar ett nytt konto. Bookmakers vet att spelare letar bonusmöjligheter. Trots allt, vem gillar inte ”gratispengar”?

För många spelare är insättningsbonusar det som leder dem till dörren när det gäller att välja en bookmaker. Vilka odds som erbjuds, tiden det tar för en utbetalning och andra faktorer kan vara sekundära. till mängden pengar de kan få för att bara sätta in.

Samtidigt är sport betting bonusar ett utmärkt sätt att lägga till en boost till din bankrulle, speciellt för nybörjare, att välja en bonus är inte så enkelt som att sätta in och samla in pengar. Det finns vissa regler som en spelare behöver följa för att vara säker på att bonusen du är ute efter kommer bli det som du tänkt.

I den här artikeln ska vi gå över typerna av tillgängliga bonusar till spelare som är mest framträdande, tillsammans med omsättningskrav och priser och de bästa sätten att plocka ut oddsbonusar. Så låt oss gå igenom dem direkt:

Gratisspel vs Kontantbonus

De allra flesta bonusar som erbjuds av bookmakers är ”freeplay” bonusar. Spelarna får en del av sin insättning i form av en freeplay, som kommer med ett omsättningskrav.

Freeplays skiljer sig i ett avseende från cashbonusar. När spelarna satsar från deras gratis spelsaldo, dras pengar bort från balanser, oavsett resultatet av en insats. Exempelvis om en spelaren har en 3000 kr gratis spelsaldo och satsar 1000 kr som freeplay, kommer detta belopp att sjunka till 2000 kr oavsett om satsningen går hem eller inte. Freeplay satsningar betalas inte tillbaka till en spelares insats tillsammans med spelarens vinster utan läggs istället till spelarens saldo om satsningen går hem.

Kontantbonusar återgår både som insats och vinst om vadet är en vinnare. Kontantbonusar är att föredra när det gäller bonus alternativ, men dessa erbjuds inte mycket på den betting marknaden, särskilt på första insättning eller inledande bonusar.

Omsättningskravet

Att ta emot en bonus är inte så enkelt som att sätta in pengar och få tillbaka en återbetalning. Spelare godkänner ett omsättningskrav när de accepterar ett bonuserbjudande och måste uppfylla dessa krav innan de kan ta ut sin bonus helt och hållet.

Varje bonus kommer med ett omsättningskrav, som på de flesta sajter, innebär antalet gånger bonusen och första insättning måste omsättas innan bonusen kan tas ut. Exempelvis om en spelare sätter in 2,000 kr och mottar en 25% gratis spelbonus, skulle spelaren ha en bonusbelopp på 500 kr.

Om en hemsida kräver en 4 x omsättning, måste spelaren satsa 10.000 (2,500 x 4) innan de kan ta ut sin 500 kr bonus. Även om detta kanske låter orimligt, så får man tänk på att utan ett omsättningskrav som detta, kan spelarna enkelt sätta in pengar och få bonuspengar utan att riskera något.

I slutändan handlar det om att vara så påläst som möjligt vad gäller regler och villkor kring bonusar på den sidan du spelar på. Oavsett hur fördelaktigt erbjudandet kan verka, ska man alltså ha som praxis att läsa igenom olika krav, etc