Hiihtäminen on fantastinen laji

Meille suomenruotsalaisille on aina ollut luontevaa laittaa monot jalkaan ja lähteä ladulle kohottamaan kuntoa. Näin teki jo Kekkonen aikoinaan, ja vaikka hän on jo edesmennyt, hän eli pitkän ja hyvän elämän eikä vähiten hiihtämisen ansiosta. Hiihto on hyvä laji, sillä urheilussa yleensä joutuu keskittymään suoritukseen sataprosenttisesti, jolloin aikaa mielen meditatiiviselle tyhjentämiselle ei siinä mittakaavassa jää kuin hiihtoladulla.

Hiihtäessä saa verisuonille ja sydämelle sopivaa liikuntaa samalla, kun vaeltelee omissa ajatuksissaan eikä välitä maailman murheista tuon taivaallista. Se on mukava ja erittäin rentouttava yhdistelmä. Joskus toivoisin, että useammatkin ihmiset aloittaisivat hiihtämisen. Ladulle vain mars, se on ilmaista ja hauskaa!

Takaisin tullessa posketkin punottavat aivan uuteen malliin.

Valitettavasti juttu on vain på finska, mutta Suomen suurin päivälehti Helsingin Sanomat on kirjoittanut hiihtämisen riemusta Nyt-liitteessään. On helppo yhtyä näihin rohkaiseviin sanoihin.

”Jos osaa kävellä, osaa hiihtää. Harva suomalainen valahtaa ladulle, laji on kuitenkin suurimmalle osalle tuttu lapsuudesta. Laahustaminenkin on hiihtoa, ja siitä se sitten lähtee pikkuhiljaa.”

Koko jutun voi lukea på den där linken här.